Principal Elenc Equip Trailer Patrocinadors Castellano

La Ordre de l'Aixa

Les dones catalans que es van fer guerreres y van derrotar un exércit

Un grup de dones en una ciutat medieval mira, impotent, com un exèrcit assetja la seva desprotegida ciutat. Amb la notícia que no rebran suport del seu senyor, la mort i el saqueig semblen inevitables.

Arribat el moment de triar entre l'esclavitud i el martiri, una d'elles proposa un altre camí... que donaria lloc a la llegendària Ordre de l'Aixa.

Sinopsi

Tortosa, 1149. La ciutat va ser conquerida per Ramon Berenguer IV, Comte de Barcelona, qui després va anar a conquerir Lleida. Mesos després, un exèrcit moro aprofita que la ciutat està desprotegida per assetjar-la i intentar reconquerir-la.

Marina, l'esposa de Pere de Sentmenat, un Cavaller del consell, s'assabenta que ha arribat de Barcelona la notícia que no rebran suport, i que el consell es prepara per a la derrota.

Negant-se a assumir la derrota, es troba amb dones molt diferents que la ajudaran a fer front al setge. Entre aquestes dones hi ha na Teresa, una mare que es lliura als seus fills, i Ruth, una vídua que atresora la seva llibertat. Reuneixen a la resta de les dones de la ciutat per convèncer-les d'unir-se a la defensa.

Project

És un curtmetratge cinematogràfic. Un projecte amb finalitats artístiques i de divulgació, que vol portar a la pantalla la inspiradora història de les Dames de Tortosa, que està a un pas de ser oblidada.

La meva aspiració és aconseguir convertir aquesta història en un llargmetratge, per a això un primer pas raonable és fer aquest film en versió curta, que pot servir de mostra estilística i en si mateix un poderós vehicle de la història.

Localitzacions

Estem a la recerca de les localitzacions ideals, encara que probablement inclouran l'Avançada de Sant Joan a Tortosa, la Catedral de Tortosa, interiors del temple de Sant Pau del Camp a Barcelona, i possiblement la ciutat de Monells, província de Girona.

Tortosa

El castell que va protagonitzar la batalla que narra aquesta pel·lícula segueix dempeus, i és un de les destinacions turístiques principals de la moderna Tortosa. El nostre repte és recrear segments del seu interior i, a ser possible, el seu exterior en el curtmetratge.

Bibliografía

La recerca bibliogràfica per a aquest projecte inclou:

 • Tortosa i l'ordre de l'Aixa
  Ramón Miravall Barcelona : Dalmau, cop. 1968
 • Los col·loquis de la insigne ciutat de Tortosa
  Cristófol Despuig Barcelona, Impr. de la Renaixensa, 1877.
 • Origen de la Orden de la Hacha
  Blanch Balagué, Salvador 1948
 • La Conquesta de Tortosa
  Josep Iglésies Barcelona : Dalmau, 1990
 • Historia de las Órdenes de Caballería. Las diez y siete ordenes españolas estinguidas, y las existentes en la actualidad
  Manuel de Iñigo y Miera, S. Cootanzo P. Gracia y Orga, 1863
 • Theatro universal de España, Volumen 2
  ​Francisco X. de Garma y Salcedo
 • Article en Viquipédia

Ajuda'ns

Si vols ajudar-nos o participar d'alguna manera, o tens alguna pregunta, escriu-nos:

laorden@piedramuda.com